maandag 3 oktober 2022

Heaven on Earth: gezamenlijke maaltijd + film

Locatie: 
 Dorpskerk Okkenbroek
Tijdstip: 
 18:00 (maaltijd), 19:O0 (film)  - 21:30

Twee jaar geleden hebben we in de Dorpskerk van Okkenbroek met elkaar de film As it is in Heaven bekeken. Deze film Heaven on Earth is hier een rechtstreeks vervolg op. In deze nieuwe film zien we de bewoners van het dorp Ljusaker in Zweden weer terug na de dood van hun dirigent Daniël Daréus. Het koor is - net als de hele dorpsgemeenschap - nog altijd een hechte groep. Daarom wordt ook in het dorp geaccepteerd dat pastoor Stig zichzelf volgooit met drank, terwijl hij voor een lege kerk staat te preken. Maar als het hoofd van zijn bisdom hem uit zijn functie dreigt te zetten, roept Stig de hulp in van zangeres Lena. Lena treurt nog altijd om het verlies van haar geliefde Daniël, maar gaat moedig verder, al is het maar vanwege hun pasgeboren zoon Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw zangkoor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.
Kortom: een mooie en ietwat luchtige en lichtvoetige film, die heel treffend ingaat op de kracht van een dorpsgemeenschap en op het grote belang van de verbinding tussen kerk enerzijds en dorpshgemeenschap anderzijds.
NB: Graag bij aanmelding aangeven of je ook een bijdrage wilt leveren aan het organiseren van de gezamenlijke maaltijd. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een pannetje soep, het maken van een ovenschotel, een salade, of wat dan ook.
Maximum aantal deelnemers: 15. Verdere info: Theo en Hanneke Overduin.
Voor opgave: Theo Overduin +31 6 82 71 18 12

terug