Welkom

Welkom
Fijn dat u de website van de protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek bezoekt. In het menu bovenin vindt u informatie over de gemeente, de kerkdiensten, bijzondere activiteiten en de kerkgebouwen. Ook kunt u oudere jaargangen van het magazine " 't Boaken"  downloaden en  inzien.

(S)amen
De kerk dat zijn de leden. De kerk valt of staat met die leden: met hun betrokkenheid, met hun inzet. In voetbaltermen: het kerkgebouw is het stadion, alle (!) leden staan op het veld, de kerkenraad is het coaching-team. Iedereen is welkom op de tribune om toe te kijken. Maar leden van de club staan uiteraard op het veld of zetten zich op een andere manier in voor de club. Uiteraard is een voetbalclub ten dode opgeschreven als er geen leden zijn die het spel meer willen spelen. Dat er dan ook niemand meer komt kijken, spreekt ook voor zichzelf, zelfs al barst de club van het geld. De clou is min of meer dat het bestaansrecht van een kerk afhangt van het gelovige spel van de leden.
Vandaar: kerk-zijn doe je sámen!

Dus: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder:
  • in de Dorpskerk (Kerkplein) in Bathmen, zondag om 10.00 uur. Livestream Bathmen .
  • in de Kerk (Oerdijk) in Okkenbroek, zondag om 9.30 uur (mei t/m september) of 10.00 uur (winterperiode). Livestream Okkenbroek .

Wel:kom!

LANGZAAMAAN GAAT DE KERK WEER OPEN!

We hebben lange tijd moeten leven met online kerkdiensten. Dat hebben we eigenlijk heel goed gedaan! Maar gelukkig lijkt het erop dat we vanaf Pinksteren stapje voor stapje weer diensten met gemeenteleden zullen kunnen houden, nu ook andere sectoren hun deuren weer geleidelijk openen. In Bathmen zijn 30 kerkgangers welkom, in Okkenbroek 25. Daarvoor is een aanmeldsysteem nodig, en dat wordt ingericht op de website www.kerkkaartje.nl . Over enkele dagen is de aanmelding van onze gemeente op "kerkkaartje" rond en zult u kunnen reserveren voor een kerkbezoek.
Er staat de komende tijd veel te gebeuren! Op 20 mei de gemeente-avond, op 23 mei de eredienst van Pinksteren. In de nieuwsbrief pinksteren 2021 kunt u alles nog eens rustig nalezen.

Voor wie zich wil aanmelden voor kerkdienst of gemeente-avond: klik op

AANMELDEN VOOR BIJEENKOMSTEN .


Alle informatie over de afzonderlijke kerkdiensten is ook te vinden onder het knopje kerkdiensten.

De kerkdiensten kunnen nog steeds om 10.00 uur live of later worden gevolgd via Kerkdienstgemist.nl. Wel:kom!

Ga, als de dienst uit Bathmen komt naar Bathmen  en als de dienst uit Okkenbroek komt naar Okkenbroek . Wel:kom!

Voor wie het wekelijkse koffie-moment in de dorpskerk mist:

Na afloop van de kerkdiensten online nodigen we u uit om ook online koffie te drinken. Dat doen we via Zoom – zie de uitleg over dit programma. Klik op  koffie om aan te schuiven!. Nog niet helemaal vertrouwd met Zoom? Klik hier voor uitleg!

Ook hier geldt wel:kom!

De gedachte van de week

11-5-2021
Hemelvaartsdag
Haar bewegingsruimte was inmiddels beperkt tot haar kamer in het zorgcentrum. Daarbij had ze ondertussen wel een prachtig mooi ruimzicht gekregen. Haar uitzicht op de blauwe lucht en de schapenwolken versterkten haar geloof....

Meer lezen? lees verder op  Deze week .

Wel:kom online: Kerkdienstgemist.nl in Bathmen  of  Okkenbroek .


Wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

terug