dinsdag 28 maart 2023

ZWO-avond Ichtuskerk en Prot. Gem. Bathmen-Okkenbroek

Locatie: 
 Ichtuskerk  Holterweg 106  7429 AH Colmschate
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Prijs: 
 € 0,0

ZWO-avond Ichtuskerk en Prot. Gem. Bathmen-Okkenbroek.

Op 28 maart 2023 organiseren de beide ZWO’s een avond in het kader van fairtrade en duurzaamheid en groene kerk. Deze avond wordt gehouden in een van de zalen van de Ichtuskerk  Holterweg 106  7429 AH Colmschate en begint om 20.00 uur.
Op deze avond zal De Amaranth aanwezig zijn met fairtrade kleding, die natuurlijk ook gekocht kan worden.
Lucy Peters uit Lochem zal een presentatie houden over haar Lupélo tassen.
Zij maakt tassen uit gebruikte materialen zoals: postzakken van de PTT, plunjezakken, gebruikte brandweerslangen en afgedankt leer.
Lucy werd regelmatig uitgezonden als senior expert naar bv. Nairobi (2019), Bangladesh (2018) en Kumasi (Ghana 2017) waar zij jonge mensen het vak van tassen maken bij bracht.
Ook Wereldwinkel Bathmen zal aanwezig zijn met een kraam met mooie cadeau artikelen, evenals Kinderen van Uganda bekend van voorgaande jaren, met o.a. werken van de Ugandese houtdruk kunstenaar Fred Mutebi. Ook kunt u een certificaat van 5 euro kopen voor de adoptie van de Mutubatree, waardoor de koffieplanten in de schaduw kunnen groeien. De bast van de boom kan ook jaarlijks geoogst worden.
Verder, de winkel uit Colmschate die producten verkoopt op het gebied van lichaamsverzorging op 98% natuurlijke basis, zal ook aanwezig zijn.
Tevens verkopen zij artikelen die gemaakt zijn door mensen met een beperking (de Parabool).
Het belooft een interessante avond te worden: de (fairtrade) koffie staat vanaf 19.45 uur klaar!

Namens de ZWO Ichtuskerk: Anneke  de Jong
ZWO Bathmen-Okkenbroek: José Vijver
 

terug