Welkom

Welkom
Fijn dat u de website van de protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek bezoekt. In het menu bovenin vindt u informatie over de gemeente, de kerkdiensten, bijzondere activiteiten en de kerkgebouwen. Ook kunt u oudere jaargangen van het magazine " 't Boaken"  downloaden en  inzien.

Wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

De gedachte van de week

27-10-2020
Herfsttijd-Voleindingstijd

Aan de natuur is te zien dat het herfst is geworden. De bladeren vallen, de paddenstoelen schieten de grond uit. In de kerk is het nu Voleindingstijd, tijd van inkeer en verstilling. Wordt het weer licht?

Meer Lezen? Ga naar Deze week .

Update Corona-virus

Terug naar kerkdiensten van achter het beeldscherm

Corona blijft gevolgen hebben voor wat we wel en niet kunnen. De protestantse kerk in Bathmen en Okkenbroek gaat vanaf 1 november weer terug naar alleen digitale diensten. Door de ontwikkeling van de corona-epidemie, in onze directe omgeving maar ook landelijk, heeft het kerkbestuur besloten tot het eind van het jaar geen gemeenteleden meer uit te nodigen in de kerkgebouwen om diensten mee te vieren. Volgens Frits Mandersloot, voorzitter van de kerkenraad, was dit een moeilijke beslissing maar stond het besluit niet ter discussie. Moeilijk omdat dit betekent dat de Adventtijd en Kerst nu niet in de kerken gevierd zal kunnen worden. Maar iedereen onderkent de noodzaak om nu alles te doen wat mogelijk is om verdere verspreiding van het virus in te dammen.
In de periode tussen 1 november en 1 januari zal er wekelijks 1 zondagse viering uitgezonden worden via www.kerkdienstgemist.nl . De eerste zondag van de maand is dat een viering vanuit de kerk in Okkenbroek (zie  Kerkdienst Okkenbroek ), de overige zondagen is het een viering vanuit de dorpskerk in Bathmen (zie  Kerkdienst Bathmen ). Overigens zijn de diensten ook later in de week terug te kijken.
Daarnaast gaat de kerk elke dinsdagavond een kort programma uitzenden onder de naam Thuis in de kerk. Een moment waarop we wat er thuis en in het dorp aan de orde is, in beeld willen brengen. Met elke week een oudere en jongere gast uit één van onze dorpen. Zij geven ons een inkijkje in hun leven door verhalen en muziek die hen inspireren met ons te delen. Zo hopen we elkaar binnen onze dorpen en kerken vast te houden en te bemoedigen.
De eerste uitzending is dinsdagavond 3 november a.s. om 19.00 uur op www.kerkdienstgemist.nl . Ga daar naar 'Bathmen'. Na de uitzending is het programma terug te kijken via een link op de website van onze kerk.

Om te onthouden:
Voor de videokerkdiensten van Bathmen: zie  Kerkdienst Bathmen .
Voor de videokerkdienten van Okkenbroek: zie  Kerkdienst Okkenbroek .

Ook de vespervieringen worden voorlopig niet gehouden. Als de situatie wijzigt, houden we u als eerste via de website op de hoogte.
Dit is niet leuk maar zo kunnen we een bijdrage leveren aan het terugdringen van het virus. In het belang van ons allemaal. En voor alle duidelijkheid: we doen de deur niet op slot, er is altijd een luisterend oor. Weet U altijd welkom in onze kerken.

Collecteren via de app:  Givt


Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst.
Voor dit probleem hebben we vanaf komend weekend een oplossing, want dan gaan we van start met digitaal collecteren door middel van een smartphone. Dit systeem zal gebruikt worden naast de gewone manier van collecteren. Doneren met contant geld kan dus ook en zal altijd mogelijk blijven.
Als je gebruik wilt maken van de nieuwe manier van collecteren heb je de Givt -app nodig. Ga naar www.givtapp.net/download om de app te installeren. Je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je verdere registratie kan je ook op een later moment afronden.
Eerst nog eens een filmpje kijken? https://vimeo.com/398825744

U kunt met de app in de kerk geven (maar nu dus niet!!)  of u geeft via de app door onderstaande QR code in te scannen. Doe eventueel een proefgift van een willekeurig klein bedrag. Eenvoudig!


(S)amen
De kerk dat zijn de leden. De kerk valt of staat met die leden: met hun betrokkenheid, met hun inzet. In voetbaltermen: het kerkgebouw is het stadion, alle (!) leden staan op het veld, de kerkenraad is het coaching-team. Iedereen is welkom op de tribune om toe te kijken. Maar leden van de club staan uiteraard op het veld of zetten zich op een andere manier in voor de club. Uiteraard is een voetbalclub ten dode opgeschreven als er geen leden zijn die het spel meer willen spelen. Dat er dan ook niemand meer komt kijken, spreekt ook voor zichzelf, zelfs al barst de club van het geld. De clou is min of meer dat het bestaansrecht van een kerk afhangt van het gelovige spel van de leden.
Vandaar: kerk-zijn doe je sámen!

Dus: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder:
  • in de Dorpskerk (Kerkplein) in Bathmen, zondag om 10.00 uur
  • in de Kerk (Oerdijk) in Okkenbroek, zondag om 9.30 uur (mei t/m september) of 10.00 uur (winterperiode)

Wel:kom!
terug