Welkom

Welkom
Als dorpskerk willen wij kerk in, van en voor onze dorpen zijn. Samen met andere dorpsgenoten op eigentijdse wijze kleur geven aan het samenleven in het Sallandse Bathmen, Okkenbroek en het buitengebied hieromheen. Hierbij laten wij ons inspireren door Bijbelse verhalen. Die lezen wij als verhalen van mensen zoals wij, vandaag de dag.
Wij brengen in: twee historische kerkgebouwen, veel vrijwilligers en een paar professionals. Doe je mee?

Over onze activiteiten kun je onder meer in Brandstof lezen. In het seizoen 2022-2023 zijn een aantal daarvan rond het jaarthema ‘Aan tafel!’     

Dagelijks mediteren

Gedurende de advent kun je dagelijks om 6:30 terecht in de Dorpskerk voor een meditatie. Zie ook Brandstof  pagina 3.

Deventer geeft warmte

De kerken in Deventer organiseren via het noodfonds van het Meester Geerts huis de actie "Deventer geeft warmte" om mensen te helpen die door de hoge energieprijzen en de hoge inflatie in de problemen komen. Je kunt de energiecompensatie van 2x € 190, of ieder ander bedrag, doneren aan iemand die het harder nodig heeft. Zie de  poster .

Actie ‘Kerstengel’


Net als voorgaande jaren organiseert de Diaconie ook dit jaar weer de actie ‘Kerstengel’. Vrijwilligers brengen in de vier weken van Advent vanaf zondag 27 november als kerstengel een kleine attentie/kaart bij iemand die om wat voor reden dan ook deze aandacht nodig heeft. Dit gebeurt anoniem. Lees hierover meer in > gedachte van de week 9-11-2022.
Wil jij zo’n kerstengel zijn? Weet jij iemand die je kent en verrast mag worden door deze actie?
Mail dit aan Tonnie Oplaat: h.t.oplaat@live.nl.
Voor meer informatie zie ook: https://protestantsekerk.nl/idee/kerstengelproject-omzien-naar-elkaar/Zing mee in het BOL-koor! Af en toe eens lekker zingen, maar geen tijd voor een koor met vaste repetities? Denk dan eens aan het BOL-koor, een oecumenisch projectkoor van de kerken van Bathmen, Okkenbroek en Lettele, alles onder leiding van Ingeborg van Dokkum. Meer weten?  Klik op  Meezingen in het BOLkoor .

Avondwake

Meteen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn we begonnen met een wekelijkse avondwake op woensdag. De oorlog duurt voort. En er is veel meer bijgekomen waar grote zorgen om bestaan, zoals stikstofcrisis, energieprijzen en vluchtelingenopvang. Ook hierop willen we in de avondwake de aandacht richten. Je kunt een kaarsje aansteken, luisteren naar muziek en stil worden. Ook zoeken we altijd naar een eigentijdse tekst.

Wanneer: elke woensdagavond van 19.00 tot 19.30 u
Waar: Dorpskerk Bathmen

Na afloop is er mogelijkheid voor eventueel een gesprek.

Website-wensen...

Jullie wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

terug