Welkom

Welkom
Als dorpskerk willen wij kerk in, van en voor onze dorpen zijn. Samen met andere dorpsgenoten op eigentijdse wijze kleur geven aan het samenleven in het Sallandse Bathmen, Okkenbroek en het buitengebied hieromheen. Hierbij laten wij ons inspireren door Bijbelse verhalen. Die lezen wij als verhalen van mensen zoals wij, vandaag de dag.
Wij brengen in: twee historische kerkgebouwen, veel vrijwilligers en een paar professionals. Doe je mee?

Over onze activiteiten kun je onder meer in Brandstof lezen. In het seizoen 2022-2023 zijn een aantal daarvan rond het jaarthema ‘Aan tafel!’

Regiokerkendag 8 oktober 2023


De Regiokerkendag vindt dit jaar in Bathmen plaats, in de Dorpskerk (Kerkplein) en het nabijgelegen Cultuurhuus Braakhekke. Het jaarthema ‘Ga mee!’ nodigt uit om langs beelden van hoop te trekken uit de vijf kerkelijke gemeentes van Deventer, Colmschate, Diepenveen, Holten en Bathmen-Okkenbroek.

Je kunt je opgeven via de QR-code. Ga je ook mee?

Programma:
 
10.00 u Kerk Inloop en ontvangst baksels
10.30 u Kerk Begin viering
11.00 u Kerk Koffie-thee-limonade met gebak
11.30 u Braakhekke Vijf beelden van hoop
12.30 u Kerk Slot viering
13.00 u Braakhekke Lunch

Startzondag molen "De Leeuw" op 10 september

Na de zomervakantie begonnen we het nieuw seizoen met een startviering bij windkorenmolen “De Leeuw” in Oude Molen. Het jaarthema was ‘Ga mee!’ Op deze mooie plek vlakbij de rotonde kruisten zich etterlijk en figuurlijk vele wegen. Na afloop van de leuke en levendige dienst, met medewerking van koor "Enjoy" uit Markelo was er een lunch met koffie en pannekoeken, en een heerlijk Turks toetje voor ons klaargemaakt door de familie Hüseyin uit de Smidsweg. Een impressie:

       


       

 

Noaberkasten in Bathmen,Okkenbroek en Lettele

 

Lees hier meer!

Avondwake

Meteen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn we begonnen met een wekelijkse avondwake op woensdag. De oorlog duurt voort. En er is veel meer bijgekomen waar grote zorgen om bestaan, zoals stikstofcrisis, energieprijzen en vluchtelingenopvang. Ook hierop willen we in de avondwake de aandacht richten. Je kunt een kaarsje aansteken, luisteren naar muziek en stil worden. Ook zoeken we altijd naar een eigentijdse tekst.

Wanneer: elke woensdagavond van 19.00 tot 19.30 u
Waar: Dorpskerk Bathmen

Na afloop is er mogelijkheid voor eventueel een gesprek.

Website-wensen...

Jullie wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

terug