donderdag 30 november 2023

Filmavond: The Children of Nature

Datum: 
 donderdag 30 november 2023
Tijdstip: 
 17:30 inloop, 18:00 Samen eten, 19:00 film  - 20:30, daarna napraten
Locatie: 
 Dorpshuis Ons Centrum, Oerdijk 141, Okkenbroek
Prijs: 
 € 10 richtbedrag vrijwillige bijdrage

Een bijzondere film, die in de 90-er jaren gemaakt is op IJsland door de IJslandse regisseur Fridrik Thor Fridriksson. De ruige en indrukwekkende IJslandse natuur is het decor van deze film. In de film staat in eerste instantie de oudere boer Porgeir centraal. Porgeir wordt te oud om zijn boerderij te onderhouden. Hij trekt in bij zijn dochter en schoonzoon in Reykjavík. Daar is hij echter niet welkom en al snel wordt hij in een bejaardentehuis ondergebracht. Hij ontmoet er zijn jeugdliefde Stella. En na verloop van tijd besluiten ze om niet langer alles te pikken wat anderen voor hen bedenken en beslissen. Ze nemen de regie over hun eigen leven terug en laten het bejaardentehuis achter zich. Samen trekken ze naar de barre noordkust van IJsland, de plek van hun jeugd.

NB Bij de film is alleen Engelstalige ondertiteling beschikbaar. Hopelijk is dat geen groot bezwaar.

Voorafgaande aan de film eten we samen. Het zou fijn zijn als er weer een aantal mensen bereid is om thuis wat klaar te maken en mee te brengen. Graag bij je aanmelding aangeven of je ook een gerecht wilt meebrengen.

Kosten: drankjes zijn in Ons Centrum voor eigen rekening (aan de bar kunnen hiervoor munten worden gekocht). Daarnaast vragen we een vrijwillige bijdrage in de kosten van de maaltijd, de zaalhuur en de overige  kosten (richtbedrag ca. € 10,- per persoon).

Info: Theo Overduin
Tel.: 06-82711812
Email: overduintheo1@gmail.com

terug