zondag 13 februari 2022

Concert Muziekkring Bathmen: Pynarello kwartet

Datum: 
 zondag 13 februari 2022
Tijdstip: 
 15:00
Locatie: 
 Dorpskerk Bathmen
Prijs: 
 € 12,50 donateurs, € 17,50 niet-donateurs

Pynarello kwartet

Emeline Dessi (fluit) werd opgeleid in haar geboortestad Troyes (Frankrijk), Parijs, Den Haag en Rotterdam. Ze speelt regelmatig in de grote Nederlandse orkesten en is betrokken bij nieuwe projecten als Neofanfare 9x13, Fluitsextet 6Sense, en Decaphonics.
Eva Traa (viool) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt als freelancer in de grote Nederlandse orkesten; ze is daarnaast als performer en maker verbonden aan KASKO, huis voor muziektheater. Eva heeft een C.A. Miremont viool uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen.
Sofie van der Schalie (altviool) studeerde in Amsterdam bij Francien Schatborn, bij Lawrence Power in Zürich, en bij Leo de Neve te Antwerpen. Zij is werkzaam als freelance orkestmusicus, kamermusicus, soliste en docente; ook geeft ze masterclasses en leidt groepsrepetities, o.a. bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest.
Emma Kroon studeerde in Amsterdam bij Dmitri Ferschtman, en volgde masterclasses bij o.a. Anner Bijlsma en Pieter Wispelwey. Zij is celliste van het Dostojevski Kwartet; ook is ze momenteel academiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.  Ze speelt op een cello (Johannes Bernardus Cuypers, 1810) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
De 4 leden van het kwartet spelen allen in Pynarello, het spraakmakende muziekcollectief dat staand, uit het hoofd en zonder dirigent zinderende uitvoeringen van symfonisch repertoire verzorgt.

In Bathmen speelt het kwartet o.a. strijkkwartetten van Mozart en Schneider, en strijktrio’s van Beethoven en Röntgen, en een trio voor fluit, viool en altviool van Beethoven.
 

terug