zondag 15 mei 2022

Concert Muziekkring Bathmen: Arcato Jeugd Strijkers Ensemble

Datum: 
 zondag 15 mei 2022
Tijdstip: 
 15:00
Locatie: 
 Dorpskerk Bathmen
Prijs: 
 € 12,50 donateurs, € 17,50 niet-donateurs

Arcato Jeugd Strijkers Ensemble olv Petra Westra en Herman Draaisma

In januari 1999 werd het Arcato ensemble opgericht door vioolpedagoge Petra Westra, om aan haar leerlingen de mogelijkheid te bieden om het samenspel te ontwikkelen. Later werden nog de ensembles Preludio (voor beginnende strijkers) en Scala (als voortraject van Arcato) toegevoegd.
Het aantal spelers binnen de stichting ligt momenteel ruim boven de 70.
Alle ensembles doen mee aan festivals en concoursen zowel in binnen- en buitenland.

Petra Westra

Petra Westra (1973) slaagde cum laude voor haar diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus na een studie in Zwolle bij Kees Koelmans. De beurs voor een studie in het buitenland sloeg Petra af. Ze besloot zich volledig op het lesgeven te richten en bouwde een florerende lespraktijk in Warnsveld (bij Zutphen) op. Haar leerlingen komen uit de hele regio.

Herman Draaisma

Herman Draaisma (Bolsward, 1959) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag klarinet bij Pierre Woudenberg, basklarinet bij Tom Sieuwerts, en orkestdirectie bij Lucas Vis.
In 1992 trad hij in dienst als klarinettist/basklarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamer Orkest in Amsterdam.
Hij is vaste dirigent van meerdere ensembles waaronder het jeugdstrijkorkest Arcato.

In Bathmen staan heel spannende stukken op het programma:  Apollon Musagète van Igor Strawinsky, de serenade voor strijkorkest van Wirén, en de bewerking voor strijkorkest van “ O Mensch, bewein dein Sünde groB. BMW622 door Max Reger.
 

terug