Gedachte van de week Gedachte van de week

7-12-2021: de gedachte van de week

Twee kaarsjes

Twee kaarsen branden elke avond in de vensterbank deze week. Zodra het donker wordt steek ik ze aan. Het is een teken dat hoewel het donker is er altijd ergens licht te vinden is. En u begrijpt dat dat niet alleen letterlijk bedoeld wordt.
Je zou verdrietig kunnen worden omdat er mensen vastzitten in de bossen aan de Poolse grens. Maar zie: er zijn mensen die dekens en voedsel brengen. Je zou boos kunnen worden op wereldleiders die geen besluiten kunnen nemen om de klimaatverandering aan te pakken. Maar zie er zijn particuliere initiatieven om in eigen wijk energie-neutraal te worden.  Je zou moedeloos kunnen worden omdat de kanker toch is uitgezaaid bij je partner. Maar zie er zijn mensen die om je heen staan en hun liefde en praktische steun geven.
Met Kerst herbeleven we de komst van Jezus naar deze wereld. Hij heeft ons geleerd om anders naar de wereld te kijken. Met liefde voor jezelf en je naasten. Als je op die manier kijkt naar de wereld om je heen zie je overal lichtpuntjes. God is daar aan het werk. Als je dat ziet en ervaart ga je vanzelf ook stralen. Elke dag een beetje meer. Dus volgende week drie kaarsjes. Vier je met ons mee? Wel:Kom!

terug