zaterdag 18 december 2021

Kerstspecial op Kerstdienstgemist

Datum: 
 zaterdag 18 december 2021
Tijdstip: 
 19:00
Locatie: 
 Thuis achter het scherm

Kerst in Bathmen

In Bathmen lopen we voor, dat weet iedereen. Op 18 december om 19.00 uur live vanuit de sfeervolle kerk in Bathmen: Jozef en Maria, een kind in een kribbe. Een engel die zingt, echte herders en wijzen uit het Oosten. Te zien via kerkdienstgemist.nl.

Het is nog geen kerst maar wel bijna. In Bathmen betekent dat sinds jaar en dag - nou ja, al lang in elk geval - Herdertjestocht. Een sliert kinderen met lampjes of lampionnen, vaak vergezeld door ouders en grootouders, op zoek naar taferelen die we allemaal kennen uit het kerstverhaal: herders in het veld, drie koningen op pad met geschenken, op zoek naar een kind in een kribbe. En altijd met dieren, natuurlijk: de schapen, de os en de ezels. De engel die zingt. Fraaie kostuums, gemaakt door mensen uit het dorp. Het dorp als mooiste decor, er zijn zo veel bijzondere plekken.
Dit jaar wordt het anders dan anders, omdat zo’n sliert mensen niet verstandig is. Maar de personages uit het kerstverhaal laten zich wel zien. De kerk zet de deuren wijd voor ze open, en ze komen! De engel, de herders, de wijzen uit het oosten, Jozef en Maria! En wij kunnen thuis allemaal meekijken. Op 18 december om 19.00 uur vindt de live uitzending plaats, te zien via kerkdienstgemist.nl. Ook later kun je dit nog terugkijken. Net als de film die vorig jaar is gemaakt, toen corona ook roet in het eten gooide.
Op de basisscholen gaan de jongste kinderen kleuren, de oudere maken gedichten. We zetten een paar mooie kleurplaten en gedichten die avond in het licht, omdat dat leuk is. Maar ze zijn ons allemaal even lief. Want kerst maken we met elkaar, iedereen draagt op zijn eigen manier bij. Doe je mee? Kijk je mee? Wat fijn! Zo maken we er met elkaar iets heel bijzonders van, geruggesteund door de kerk en de stichting Bathmen promotie.
 

terug