zaterdag 10 november 2018

Requiem van Faure: repetities

Datum: 
 zaterdag 10 november 2018
Tijdstip: 
 09:00  - 17:00
Locatie: 
 dorpskerk Bathmen
Prijs: 
 25 euro

Het Requiem van Gabriël Fauré behoort tot de bekendste en meest geliefde koorwerken uit de muziekgeschiedenis. In dit werk schreef Fauré enkele van de mooiste melodieën uit zijn gehele oeuvre. De wortels van de requiemtekst zijn vanaf hun oorsprong verankerd in het christelijk geloof.  Tekst en muziek zijn een biddende klaagzang voor de gestorvenen. Maar in plaats van de sombere muziek, die veel componisten bij de Requiem-woorden hebben geschreven, staat Fauré bekend om zijn rustige, serene en vreedzame muzikale vergezichten. Hier vinden we muzikale troost in een werk dat zich richt op de eeuwige rust en vrede na de dood, niet op het morbide karakter van de dood.
Heb je zin om mee te zingen met dit bijzondere project? Op zaterdag 10 november zijn de repetities in de ochtend en middag en zondagmiddag 11 november zullen we het Requiem uitvoeren in samenwerking met een professionele sopraansoliste en organist.
De muzikale leiding is in handen van Jan Kleinbussink, gerenommeerd en vooraanstaand koordirigent, klavecinist en organist uit Deventer.
Inschrijving voor deze scratch staat open voor iedereen die van zingen houdt en graag mee wil werken aan de realisering van dit Requiem in de dorpskerk in Bathmen. Inschrijving voor dit unieke project kost € 25,- per persoon, inclusief gratis koffie en thee gedurende het gehele weekend en een gratis lunch op zaterdag. Mocht deze prijs een belemmering zijn om mee te kunnen doen, kan daar altijd wat op gevonden worden. Mee doen is belangrijker dan de kosten.
 

terug