donderdag 16 september 2021

Thema-avond Alpe D'Huzes team

Datum: 
 donderdag 16 september 2021
Tijdstip: 
 19:30 (koffie) 20:00 (start thema-avond)
Locatie: 
 Dorpskerk Bathmen

Bijna iedereen in onze gemeente heeft direct of  indirect te maken (gehad) met kanker. In je familie, in je vrienden kring, op je werk of waar dan ook. Soms herstellen mensen van deze vreselijke ziekte, soms (of vaak) ook niet. Kanker heeft een ongelofelijke impact op iedereen die er mee te maken krijgt. Vaak is er een groot gevoel van machteloosheid. Kon je er maar iets aan doen. Maar meestal staan we voor ons gevoel met lege handen aan de kant. Een van de manieren om "iets" met dit diepe gevoel van onmacht te doen, is het gezamenlijk in actie komen.
Dat kan onder meer door deel te nemen aan het   jaarlijkse Alpe d'HuZes -gebeuren. In teamverband (maar ook individueel ) kun je je inzetten om in de eerste week van juni (we mikken nu op deeIname op donderdag 2 juni 2022) de (Nederlandse) berg Alpe d'Huez in de Franse Alpen zo vaak mogelijk te beklimmen.  Per fiets of wandelend. Het beklimmen van deze Alpenreus is echter geen doel op zich, maar een middel om saamhorigheid en verbondenheid met elkaar uit te drukken en te  ervaren. En daarnaast ook een middel om zo veel mogelijk geld voor onderzoek ter bestrijding van kanker bij elkaar te brengen!
Tijdens deze informatieve startavond willen we kijken of er binnen (en rondom) onze kerkelijke gemeente voldoende belangstelling is om  in juni 2022 met  een team uit  onze gemeente deel te nemen aan Alpe d'HuZes (bij voorkeur jong en oud samen). Je kunt trouwens op heel verschillende manieren aan Alpe d'HuZes en aan ons mogelijke Ad6-team meedoen: als fietser, als wandelaar, als verzorger, als algemeen vrijwilliger of gewoon als supporter! Kortom: voor elck wat wils!  Ook willen we op deze avond met elkaar bekijken of we ons qua doelstelling willen beperken tot Alpe d'HuZes of dat we die zouden willen verbreden om daarmee ook de verbinding tussen onze kerk(en) en de dorpen   Bathmen en Okkenbroek te versterken.
lnleiders: Frits Mandersloot, Gert Wijnstok en Theo Overduin
 

terug