zondag 14 november 2021

Vertelvoorstelling 'Judit' - het verhaal van een dilemma

Datum: 
 zondag 14 november 2021
Tijdstip: 
 10:00  - 11:30
Locatie: 
 Dorpskerk Bathmen

Het Verhaal
Judit overdenkt de gebeurtenissen ...
Haar volk is in nood, loopt gevaar en dreigt   vernietigd te worden door de vijand die al weken de waterbronnen bezet houdt.
Voorraden raken op en er zijn tekorten. Mensen  in haar stad komen om van honger en dorst. Ze kan het niet langer aanzien. Er moet iets gebeuren. Ze moet iets doen. Het plan dat haar  invalt wil ze met kracht van zich afwerpen maar  het laat haar niet meer los ...'
Een vertelvoorstelling, over twijfel en moed, die je vanaf de eerste zinnen meeneemt in het dilemma wie ieder van ons kiest te zijn en wat te  doen als het er werkelijk op aankomt. Een oeroud apocrief verhaal waarin vragen aan de orde komen die juist nu in deze tijd van crisis en  verandering opnieuw aan de orde zijn. Een verhaal dat raakt aan de brandhaarden in de wereld van vandaag. Deze eigentijdse voorstelling voor volwassenen wordt gebracht door verhalenvertelster Pauline Seebregts en is geinspireerd op het Bijbelboek Judith. Hoe de daad van een vrouw de levens van velen beinvloedde .


Pauline Seebregts is professioneel verhalenvertelster, trainer en coach. Zij maakt voorstellingen  die vaak een maatschappelijke relevantie hebben waarmee ze optreedt in het hele land. Zij heeft een warme,  expressieve manier van vertellen. Ze laat je lachen en ontroert evenzeer. Dikwijls worden haar verhalen ervaren als inspirerende momenten van wat je 'entertaining wisdom ' zou kunnen noemen.


Info: Ali Westera.

terug