Welkom

Welkom
Als dorpskerk willen wij kerk in, van en voor onze dorpen zijn. Samen met andere dorpsgenoten op eigentijdse wijze kleur geven aan het samenleven in het Sallandse Bathmen, Okkenbroek en het buitengebied hieromheen. Hierbij laten wij ons inspireren door Bijbelse verhalen. Die lezen wij als verhalen van mensen zoals wij, vandaag de dag.
Wij brengen in: twee historische kerkgebouwen, veel vrijwilligers en een paar professionals. Doe je mee?

Over onze activiteiten kun je onder meer in Brandstof lezen. In het seizoen 2022-2023 zijn een aantal daarvan rond het jaarthema ‘Aan tafel!’

Urgente oproep crisis noodopvang asielzoekers

Urgente oproep crisis noodopvang asielzoekers

Stichting INLIA (internationaal netwerk voor lokale initiatieven voor asielzoekers) waar de PG  Colmschate bij aangesloten is, heeft hun onze kerk gevraagd met spoed woonruimte te vinden voor de crisisnoodopvang van asielzoekers uit Ter Apel. Er is daar weer een groot tekort aan opvangplekken en mensen slapen er vaak op stoelen. Als Deventer kerken in het Kruispunt Diaconaal Deventer vragen we dan ook iedereen naar suggesties voor mogelijke opvanglocaties.
Te denken valt aan zalen in het kerkgebouw, vakantiehuisjes, bedrijfsruimten of andere leegstaande beschikbare voorzieningen. 
Het zou mooi zijn als wij als Deventer kerken voor ca. 10 personen kunnen zorgen, al is het voorlopig maar voor de komende wintermaanden. 
Heeft u suggesties, ideeën over mogelijke locaties? Dan horen we graag van u

Graag contact opnemen met de diaconie: Rikie Oude Weernink, rikieoudeweernink@kerkbathmenokkenbroek.nl

Heilige grond: een gespreksavond over kostbare grond op 29 november

Ons land heeft een beperkte oppervlakte. Die grond is in gebruik door de mens (woningen, wegen, kantoorgebouwen, enzovoorts), door de boer (grazige weiden, stallen) en de natuur (bos en recreatie). Die grond is kostbaar. Wie maakt aanspraak op welk stuk grond? Wie heeft recht op welk stuk grond? En hoe is het gesteld met de kwaliteit van onze grond? Wat is heilige grond?
Allemaal vragen die er voor ieder van ons toe doen. Wij willen er graag met u en met drie gasten (Christian Klein Koerkamp, Theo Mulder en een ambtenaar van de gemeente Deventer) over in gesprek.
U bent dan ook van harte welkom op woensdag 29 november 2023.
Waar: Stadsboerderij Heerlijkheid Linde, Slinkmansweg 2, 7433 PC Schalkhaar
Hoe laat:
19.00 uur voor wie mee wil doen aan de rondleiding
en 20.00 uur voor de inhoudelijke avond.
Mogen we u daar ontmoeten? Aanmelding is nodig i.v.m. de beperkte ruimte.
Aanmelden kan via: kenn_teriele@live.nl
Werkgroep Landbouw en Kerken
 

Vredesvlaggen aan/bij onze kerken

Er hangen vredesvlaggen aan/bij onze kerken in Bathmen en Okkenbroek. Een stille oproep om naast elkaar te gaan staan en niet tegenover elkaar.

  

Oecumenische vespers

De oecumenische vespers. gaan binnenkort weer van start, op de 2e en vierde zaterdag van de maand van oktober tot Pasen, dit jaar op 31 maart 2024. Dit wordt het 51-ste seizoen van deze oecumenische activiteit in BOL-verband (Bathmen-Okkenbroek-Lettele).

Samen zingen, naar bijbelteksten luisteren, bidden en mediteren, om tot rust te komen na de week, en als voorbereiding op de zondag.Noaberkasten in Bathmen,Okkenbroek en Lettele

 

Lees hier meer!

Avondwake

Meteen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn we begonnen met een wekelijkse avondwake op woensdag. Deze oorlog duurt voort. Daarnaast is er veel meer geweld en oorlog in alle delen van de wereld. En zijn er nu ook weer verschrikkelijke gebeurtenissen in Israël en op de Gazastrook.

Tijdens de avondwake kun je hierom een kaarsje aansteken, naar muziek luisteren en stil worden.
Ook zoeken we altijd naar een eigentijdse tekst die onze hoop op vrede wil voeden.

Wanneer: elke woensdagavond van 19.00 tot 19.30 u
Waar: Dorpskerk Bathmen

Website-wensen...

Jullie wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

terug