Welkom

Welkom
Als dorpskerk willen wij kerk in, van en voor onze dorpen zijn. Samen met andere dorpsgenoten op eigentijdse wijze kleur geven aan het samenleven in het Sallandse Bathmen, Okkenbroek en het buitengebied hieromheen. Hierbij laten wij ons inspireren door Bijbelse verhalen. Die lezen wij als verhalen van mensen zoals wij, vandaag de dag.
Wij brengen in: twee historische kerkgebouwen, veel vrijwilligers en een paar professionals. Doe je mee?

Laatste nieuws

Uitzwaaien van Alpe d’Huzes teams

Komend weekend is het zover. Dan ronden de twee teams die dit jaar aan Alpe d’Huzes deelnemen hun voorbereidingen af. Op zaterdag 21 mei zijn er allerlei activiteiten in en om de dorpskerk in Bathmen. En zondagmorgen 22 mei is er een uitzwaaimoment tijdens een speciale dienst in de dorpskerk in Bathmen.
Leven met kanker heeft alles met veerkracht te maken. Over veerkracht is er een expositie in de dorpskerk. Foto’s en andere beelden laten zien wat veerkracht voor mensen kan betekenen. De kerk is de hele dag geopend.
Altijd al eens in een echte klassieke auto een ritje willen maken? Dat kan aanstaande zaterdag. Natuurlijk vragen we als tegenprestatie een vrije gift voor het kankeronderzoek. Of gewoon lekker even op stelten lopen, blikken gooien, de spiraal van Fons tot een goed einde brengen of naar hartenlust springen op een springkussen. Het kan allemaal die zaterdag. Het carillon speelt daarbij van 11.00 tot 12.00 uur en onder het genot van een kopje koffie en koek is het prima om daarnaar te luisteren.
En vergeet daarnaast niet om nog piggy punten te doneren voor de Alpe d’HuZes actie. Dat kan tot uiterlijk 21 mei. Kortom, voldoende te zien en te beleven. Kom deze dag naar het plein voor de dorpskerk en doe mee.

 

Oekraïne Stiltekring Deventer

zaterdag 21 mei, 10-14 uur in de Crypte, Grote- of Lebuïnuskerk Deventer

Op zaterdag 21 mei is het Europa-dag in Oekraïne. PAX ambassades organiseren landelijk stiltekringen. De initiatiefgroep Deventer Vredesweek 2022 organiseert een stiltekring in de crypte van de Lebuïnuskerk. Voel je welkom om langs te komen. We sluiten af met live zang, o.a. Otche Nash (Onze Vader) en liederen van Arvo Pärt.
Het doel van de Deventer Vredesweek is om met bewoners van Deventer gezamenlijk stil te staan bij het thema Vrede en daarmee compassie, begrip en vrede in het moment te beleven en op langere termijn dichterbij te brengen.
Onze visie is dat iedereen van waarde is en gelijkwaardig aan de ander is. Iedereen is dan ook van harte welkom om vanuit eigen inspiratie deel te nemen en bij te dragen.
Meer informatie en aanmelden:
www.deventerdagvandevrede.nl 

 

Expositie Veerkracht


Donderdag 2 juni doen twee teams uit Bathmen-Okkenbroek-Lettele mee met Alpe D’Huzes.
Daarvoor worden in mei diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de foto-expositie VEERKRACHT. Dinsdag 10 mei wordt deze geopend tijdens een bijeenkomst met hetzelfde thema ‘Veerkracht’. Bernard Elsman en André Minken spreken over de ziekte kanker en behandelingen daarvan. En de band Highlight zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarna is de expositie tot Pinksteren op diverse andere dagen en tijden te zien.

Plaats: Dorpskerk Bathmen

Dinsdag 10 mei vanaf 19.30 u tijdens thema-avond ‘Veerkracht’
Daarna elke zondag t/m 5 juni vanaf 11.00 uur tijdens het koffiedrinken na de kerkdienst
Woensdag 18 mei vanaf 17.30 uur tijdens start 4Daagse
Zaterdag 21 mei vanaf 10.00 uur tijdens actieochtend Ad6 en slot 4Daagse

En wie voor bovengenoemde expositie nog foto’s of suggesties wil indienen voor andere objecten of kunstwerken, die voor u te maken hebben met het thema ‘veerkracht’ - eventueel voorzien van een korte persoonlijke toelichting - vòòr begin mei naar:
Gert Wijnstok                  gertwijnstok@gmail.com
Wil Mandersloot              wilmandersloot@solcon.nl
Hanneke Overduin          hanneke.overduin@gmail.com
 

 Brief naar de synode over oorlog Oekraïne

Lees hier  de brief die onze kerkenraad, samen met andere kerkenraden uit de regio Deventer, naar de generale synode van de Protestantse Kerk heeft gemaild.

Open kerk vanwege oorlog Oekraïne

Zolang de oorlog in Oekraïne duurt, is de kerk op woensdag tussen 19.00 en 19:30 uur open voor een herdenkingsmoment voor de oorlog in Oekraïne. We steken eerst een kaarsje aan en zingen vervolgens enkele Taizé-liederen.
Doe je mee??


 

Website-wensen...

Jullie wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

terug